fredag 11 juni 2010

Vilsna i Hamburg

Dagen började som en dröm! Vaknade tidigt av regnet som smattra mot husvagnen och lag tryggt kvar i tyskarnas sköna bommulslakan tills ovädret va över. Sen kom Anie ut och bjöd frukost pa terassen innan vi gav oss av mot Hamburg.

Färden dit gick i lugnt och skönt tempo och vi va där pa cirkus 2 timmar. Sen började äventyre att försöka hitta till lägenheten som vi skulle bo i, a det va inte det lättaste vill jag lova! Efter att ha fragat en kostymsnubbe pa en byggplats kände vi oss trygga och började cykla i den riktningen som han gav oss. Men chi fick vi! Nästa person vi fraga gav oss en annan väg, a nästa person en annan... men efter nan timmes sökande började vi närma oss! Fick köra genom en skog pa en lervag, bära cyklarna upp pa en bro över vattnet och sen hitta vi en lastbilschaufför som hade koll pa omradet. Med hjälp av knagglig tyska, inslag av engelska och lite kroppssprak lyckades han ge oss en vägbeskrivning som tog oss hela vägen fram! Väl framme mötte Jögr & Steffis granne upp oss och introducerade oss pa snabb tyska i omradet och tipsade om lite restauranger a dyl. tror vi, tyvärr fattade vi knappt hälften. Lustigt att tyskarna envisas med att prata SNABBARE när vi ber dem att prata LANGSAMMARE.

Efter en dusch och tvätt sa for vi in mot city och strosade runder innan det va dags att atervanda hem och "schalfen".

(Stort tack till Steffi och Jörg för lanet av lägenheten.)

Küß Tommie Und Jon

tack för alla kommentarer ocksa!! vi har högläsning vid mindre raster under cyklingen.

3 kommentarer:

  1. shit, det låter ju som ni har det hur gött som helst!! bra att ni är i Hamburg ;) Jag och Viktor hoppades på att få hälsa på på lite sydligare breddgrader =D Har varit på stan idag bland alla studenter som fick uppehåll tills det kom värsta regnskuren. Hoppas ni har lite bättre väder i alla fall, för mycket regnigare än så här kan det nog inte bli. Jobba på! Kramar!

    SvaraRadera
  2. Bra att ni är lite vilse. Annars hade det inte varit en riktig cykelsemester :p Undvik bara att bli FÖR vilse! Synd att tyskarna är så usla på engelska. Och att det inte finns undertexter i verkliga livet. Jag håller tummarna att ni får lite sol på resan med! Ha det gött :)

    SvaraRadera
  3. Hallå! Lite vilse...det hör till...skönt att ni har sovit under "tak" när det var busväder!
    Här är adresserna;
    Berit Hurtig
    Elinebergsvägen 14 a
    256 59 Hbg

    Brita Månsson
    Lägervägen 5 a
    254 56 Hbg

    Mats Månsson
    Tyringegatan 204
    252 76 Hbg

    Lisbeth-Bengt Månsson
    Kvarnholmsgatan 4
    254 35 Hbg

    Kram

    SvaraRadera