torsdag 17 juni 2010

Nu är det semester!

Gårdagens inlägg uteblev på grund av att klockan blev för mycket och ögonlocken för tunga. En snabb resumé av gårdagen: vi startade från Lathen och mötte r reta gången under resan sommaren utanför tältet på morgonen. Klarblå himlen och en ljummen vind i vår färdriktning bådade gott. Vi smörjer oss med solskydd och hoppade på cyklarna. Dagens starkaste minnen var de första två milen som cyklades längs en kanal. Cykelvägen utgjordes av en slingrig grusväg som löpte genom lummig skog. Supermysigt! Och humöret var på topp. A
Senare under dagen var vinden mer och mer på vår sida och vi susade fram i 25km/h utan större ansträngning. Det märktes att vi var nära den holländska gränsen. Inte bara på de vackra kanalerna, utan även på alla cyklister. Här cyklar man iinte bara mycket, utan också väldigt snabbt. Vi blev ifråncyklade av gammla tanter med lila hår! Det tog ett bra tag innan vi förstod hur de kunde köra ifrån oss. Tydligen är sk. Lifebikes ( en cykel med hjälpmotor i framhjulet) superpoppis här och alla tanter har en. På kvällen blev vi inbjudna hos ett äldre par som bjöd på mat. Fråga oss inte hur, men med hjälp av tysk-engelsk-svenska lyckades vi kommunicera med holländarna som verkligen förgyllde vår kväll. Hela kalaset slutade med att vi sov i deras husvagn, andra natten i husvagn alltså, på denna cykelsemester.
Idag fortsatte härligheterna när vi blev bjudna på en stor frukost. Lyx! Till tommies förtjusning så serverades det strössel på mackorna. Tydligen en hollänsk specialitet. Vi satt på cyklarna igen vid 9 tiden för attinleda dagens arbetspass. Vinden var åter igen på vår sida så färden har varit bekväm. Vi cyklade från Holland in i Tyskland. Och tillbaka till Holland igen. På vägen körde vi förbi en bilbrand, såg ganska dramatiskt ut, men ingen skadad.intressant var hur polisen tycktes strunta i att dirigera om bilar och mest nyfiket stod och tittade på hur släckningsarbetet gick till. Detta resulterade i att de tyska bilisterna på eget initiativ började plöja över åkrar för att hitta alternativa vägar. Vid inträdet i Holland har vi burat skala på våra kartor. Från 1:200000 till 1:400000. Detta gör navigeringen så mycket mer intressant, men Tommie har gjort ett toppenjobb och dagens vägval hör till ett av de bästa hittills. Vid halv fem var vi trötta på att cykla. Vi hade lagt drygt 100 km bakom oss och bestämde oss för att ta in på en superdelux camping. Här finns en stor pool med vattenrutchkana, och efter att ha badat och duschat varmt ligger vi med stora leenden i tältet, redo för sömn.

2 kommentarer:

  1. Härligt! Det verkar inte gå någon nöd på er i Holland :) Smart att stanna redan vid kl 17. Ni måste hinna gotta er lite med! Hoppas att vädret håller i sig en stund nu. Och fortsätt kämpa på utan motor ;)

    SvaraRadera
  2. Detta låter ju hur härligt som helst, en riktig "lyxcykling"! Det går ialla fall ingen nöd på er, pågar. Strössel på mackorna??? kanske blir det chokladsås på mackorna vid nästa inbjudning :) kram på er

    SvaraRadera