måndag 14 juni 2010

Med kundvagn genom Europa

Vi startade dagen med en mastig frukost i köket på campingen innan vi for iväg. Känndes nästan lite vemodigt å lämna campingen å tanten där. Väl ute på vägen känndes allt gött igen, Jons knä funka å cyklarna gick som oljade blixtar efter gårdagens omvårdnad. Vi slog snabbt ihjäl de 10 milen till Jade som var dagens mål. Med endast 5 km kvar till campingen så blev vi stoppade av Roy som va ute på långpromenad. Han hade traskat runt halva Europa å samlat statistik på folks trevlighet, trottoar-kvalité, vattensmak, ja allt mellan himmel å jord hade han en siffra på! Han gav oss en lovande prognos för vår fortsatta tripp, tydligen blir man inbjuden var 1,53 dag i norra Frankrike och snabbkaffet gick lös på 4€/200g, så det kan ju inte bli annat än bra! Han gav oss även ett annat användbart tips! Han tyckte toalettpapper va dyrt och klumpigt, så han rekomendera istället att införskaffa en grön sked att skrapa rent med... tror att vi håller oss till papper, men tanken är lockande!

Under kvällen lyxadevitill det med pasta med baconkorv i tomatsås. Å rundade sen av med lite KAK-frosseri till kvällskaffet. Nu sittervi in hammock vi campingsjön och njuter!



//Tommie & Jon

Location:Bollenhagener Straße,Jade,Tyskland

5 kommentarer:

  1. Skönt att höra att Jons knä funkar, och att snabbkaffet är billigt. Om Roy lyckas var 1,53/dag så tror vi att era odds är bättre, nånstans kring 0,5-0,6. Ha de / Bettan och Bengt

    SvaraRadera
  2. Kul kvällsläsning.Verkar vara en trevlig prick ni träffade på.Om inget annat så verkar han inte så enformig.Kanon att ditt knä är bättre Jon, det ska ju hålla många år till.Haft bättre tur med vädret nu?Håll er till papper och ha de`gott.Var rädd om er.Sofi hälsar

    SvaraRadera
  3. Haha vilken udda grej att ge sig på!! Nya sättet att resa och se sig om;) Nä cykel är nog det längsta man skulle sträckt sig till som färdmedel... Låter fortfarande väldigt fritt och härligt ert cykelliv!
    Kramar till er

    SvaraRadera
  4. Haha, skön lirare! Undrar om man sa samma sak om Linné på 1700-talet. Denna killen kanske går till historien med all fakta han samlar :D Sista gången jag åt med en grön sked i alla fall. Gött att ditt knä känns bättre! Ha det super :)

    SvaraRadera
  5. Vilken skön kille! Vad har hänt med ditt knä Jon? Kram

    SvaraRadera