söndag 20 juni 2010

Punka & pasta

Vaknade upp till ljudet av gäss och fiskar som sprätte utanför tältet. Belgien har idag visat sig från sin bästa sida! Vi började vår färd på en landsväg där bilisterna hade lite väl tunga högerfötter å fortsatte sen i på småvägarna. Inte helt lyckat, vi snurrade runt en dryg timme innan vi fick bil-eskort tillbaka där vi började. Det visade sig finnas en 3 mil lång omgjord gammal järnväg som nu tjänade som cykelstig. Rak, slät och inga backar!

Precis när denna cykelstig tog slut och vi kom ut på vanliga vägar så lyckas Tommie köra över ett metallrör som sticker upp ur asfalten. Den lilla rörstumpen lyckades riva upp ett rejält hål ibåde däck å slang och även ge ett hack i fälgen...

Men allt ont kommer med nått gott! Bara 100m längre fram fanns en cykelreperatör som hade stängt idag. Vi frågade i restaurangen sidan om vi fick tälta på deras gräsmatta. Jo visst fick vi det och sen dröjde det inte länge innan vi blev bjudna på vars ett rejält lass med köttfärssås och spaghetti!



Nu ligger vi svullna å nöjda och ska snart börja räkna får! Imorgon blir det Frankrike (förhoppningsvis)!


//Tommie & Jon

Location:Rue du Ry d'Amour,Fleurus,Belgien

1 kommentar:

  1. Ja, de e smällar man får ta...det ordnar sig säkert med cykeln. Ni ligger ju bra till i tidsschemat så passa på och vila er i väntan på reparatör. Bra mat har ni ju ännu en gång blivit BJUDNA på, inte dåligt:)
    Kram på er

    SvaraRadera