söndag 13 juni 2010

En dag på campingen

Igår tog vi oss ca: 4 mil väst från Hamburg till den lilla byn Hasefeld där vi lever campinglivet medan Jons knä läker. Dagen har spenderats med att ligga i horisontalläge och lyssnat på hur tanten i husvagnen bredvid, på den mest genomträngande skrigiga tyska ni kan tänka er, uppmanat allt och alla om hur man bör föra sig på campingen. Vi färundras över hur em del husvagnar här har tillbyggnader och höga häckar. Detta är ingen rookie camping Det är tydligen i köket allt händer här, och när vi diskade kom ett helt gäng tanter i 65- årsldern in och skrattade åt oss för att vi åt " hönsmat" ( musli). En av dem såg vårt snabbkaffe och insisterade på att vi skulle prova nån tysk kaffevariant i pulverform, som skulle smaka himmelskt. Kaffet föll Tommie i smaken, så numera blir det nog kaffe med gräddeochchokladsmak i pulver form på morgonen. För övrigt bör nämnas att Tyskland spelar fotboll ikväll och att vi åtskilliga gånger blivit uppmanade att se matchen i den lokala gympasalen. Det kan bli ett spännande


inslag. Planen är annars att lämna campingen och den skrikande tysken rosa imorgon ganska tidigt, för att minska avståndet mellan oss och eiger.(på bilden ser ni damen som gjort oss lomhörda. Trevlig och rättvis, men mycket högljud)
//Tommie & Jon

Location:Quellenweg,Harsefeld,Tyskland

2 kommentarer:

  1. Hej killar hoppas allt är bra.Ditt knä Jon håller det?Lite blandning på folket man träffar ger väl lite extra krydda på tillvaron.Verkar som om tanterna ni träffat nu skulle äta just er hönsmat.Kan väl vara skönt med en dags vila även om man inte har ont nån stans.Smälta intryck kanske, helt enkelt ta det lite lugnt bara.Ha de`och hör av er.

    SvaraRadera
  2. Den campingen verkar läskig! Högljudda gamla damer skrämmer mig... hoppas att ditt knä återhämtar sig snabbt Jon så att ni kommer vidare imorgon. I övrigt lät det skönt med en lugn dag. Vädret ser ju bra ut med!

    Avslutar med ett råd från Baz Luhrmann - Everybody's free (to wear sunscreen)
    "Be kind to your knees, you’ll miss them when they’re gone"

    SvaraRadera