onsdag 9 juni 2010

Dag 2&3 Ishøj-Vordingborg-Heiligehavn (86+ 100 km)

Efter en go första natt på camping så bar det av från Ishøj sakta mak söderut. Kvällens nöje på campingen bestod i att kolla på de många finesser som husvagnarna hade, det mest spektakulära var nog den självupphissande jättehusbilen med parabol som placera sig utanför sällskapsrummet.

Målet för dagen va Vordingborg, vilket vi lyckades nå! Tydligen finns det backar i Danmark, men dem kan gott få lite beröm för sina fina och välskyltade cykelstigar! Väl framme så tog vi ett break uppe vid Gåsetårnet som är en gammal 1100-tals fästning. Mitt under pausandet så dök en välsolad, skönt tysk-brytande "kollega" upp å berätta lite om sin cykeltur genom Estland, Finland Sverige och tillbaka till Dortmund. Efter breaket så rulla vi ner till kajak-klubben där Jon fick in oss! De bjöd på en dusch och stadens bästa tältplats.

Idag började vi vid 9 med att ta sikte på Rödby vilket vi nådde redan vid 13 snåret. Vi hoppade på båten och laddade upp med schnizel för vidare färd in i Tyskland. Vi han inte komma många meter in i landet innan vi fick en specialar-vägbeskrivning av en småfull tysk. Han ledde oss visserligen en liten omväg, men Fehrnsund va en riktigt mysig stad å cykelstigen längs med vattnet lika så! Nu har vi slått läger strax norr om hamnen i Heiligehafen och ska börja plannera morgondagen!



//Tommie & Jon

Location:Warteburgweg,Heiligenhafen,Tyskland

6 kommentarer:

  1. fabulöst, redan i tyskland :) men frågan vi här hemma är mest nyfikna på för tillfället är om tommie lyckats äta frukostgröten? för övrigt är jag redan avundsjuk, hejja äventyret!!!

    SvaraRadera
  2. låter ju lovande att ni lyckas hålla ett sånt bra tempo =) då kanske d blir längre än Hamburg i alla fall ;)
    ha d gött!

    SvaraRadera
  3. Wow, redan i Tyskland! Nu har ni nog några veckor med härlig cykling utan särskilt många backar framför er :) Jag vet att spriten är billig i Tyskland men bli nu inte ivriga. Handla på tillbakavägen istället ;) Hoppas ni hittar fler kajakklubbar och vägbeskrivande tyskar.

    SvaraRadera
  4. Guttentag!
    Skönt att humöret är på topp trots detta j-kla regnande...finns inget dåligt väder bara dåliga kläder... Den där "hisshusbilen" verkar
    ju macho, haha. Jag är också mycket nyfiken på gröten. Hälsa "tyschken" kram Bettan

    SvaraRadera
  5. Härligt att det går bra! Drömde natten till att ni skulle åka att ni tog er ner till Bordeaux på två dar och blev väldigt glad för det betydde ju att ni skulle komma hem tidigare... ;) Kör försiktigt! kram

    SvaraRadera
  6. Äntligen har ni kommit igång med bloggen - bra bild där Tommie, snygg kille man har :D Lycka till!

    SvaraRadera